Slik bruker du Tekla plugin

Tekla plugin er laget av Dalux og fungerer med Tekla, og hjelper deg med oppgaver som å laste opp modeller og tegninger, samt opprette eller gjennomgå kommentarer.

Denne artikkelen viser deg hvordan du laster opp modeller og tegninger ved hjelp av plugin. Plugin laster ikke opp selve Tekla-modellfilen til Dalux. I stedet behandles den som en "daluxbim"-fil.

For å lære hvordan du laster ned plugin, les denne artikkelen: Dalux-plugins for modelleringsprogramvare

Slik laster du opp og oppdaterer 3D-modellen og tegningsfilene dine

Brukerrettigheter

For å kunne laste opp dokumenter fra Tekla må du være i en brukergruppe med tillatelser til å redigere bygninger og lokasjoner i det relevante Dalux-prosjektet. Hvis du ikke kan gjøre dette, kontakt prosjektadministratoren din.

Velg prosjekt og bygning

For å laste opp modellen din fra Tekla til Dalux, åpne Tekla og sørg for at du er logget inn på Dalux-kontoen din i plugin.

Velg eller endre prosjekt ved å klikke Endre prosjekt og velge et prosjekt fra listen.

Klikk Last opp i verktøylinjen, velg bygningen og filen du vil laste opp modellen din til, og klikk OK:

Hvis dette er første gang du laster opp denne modellen, velg "ny fil" i Fil-feltet. Hvis du tidligere har lastet opp denne modellen, velg filen du vil oppdatere.

Viktig!

I Tekla, når du lagrer en modell under et nytt navn («Lagre som»), endres alle GUID-ene, slik at den lagrede modellen ikke lenger er knyttet til originalen. Dette betyr at den nye modellen ikke kan lenkes til en tidligere opplasting med Dalux-pluginen.

Sørg for at bygningen der du vil laste opp Tekla-filen din allerede finnes i Dalux-prosjektet, siden du ikke kan opprette nye bygninger via pluginen.

Last opp filer

Fra hovedskjermen for opplasting kan du velge filene du vil laste opp og se metadataene som er knyttet til dem. 

Merknad

Hvis du laster opp for første gang, gå først gjennom Nivåkobling, Egenskapskobling og Fagkobling (se nedenfor). Pluginen lagrer disse innstillingene for fremtidige opplastinger.

Filnavn: Dette er navnet på filen i Dalux. Endre dette under Egenskapskobling for å fylle det med Tekla-egenskaper, eller dobbeltklikk på filnavnet i listevisningen etter at du har valgt det for å endre det manuelt.

Versjon: Dette er versjonen filen vil få i Dalux etter opplastingen (hver eksport vil øke dette tallet).

Mappe: Velg mappen i Dalux Box der filen skal lastes opp.

Hvis en filnavnmal er knyttet til mappen, viser pluginen en advarsel hvis navnet ikke samsvarer med malen. Pluginen laster ikke opp filer hvis navn ikke samsvarer med malen.
 

Lastet opp: Dette er datoen for siste opplasting av denne filen.

Aktiv visning: Velg visningen som bestemmer hvilket nivå tegningen skal kobles til. Velg "Ingen kobling" hvis du ikke vil at tegningen/arket skal være knyttet til et nivå.

Dalux-nivå: Velg nivået tegningen skal kobles til i henhold til den aktive visningen.

Nummer: Dette er tegningsnummeret for tegningen (kan bare redigeres i Tekla).

Tittel: Dette er navnet som brukes for tegningen i Design og Lokasjoner. Skriv inn verdien manuelt eller koble den under Egenskapskobling.

Innholdsbeskrivelse: Dette er et systemfelt for metadata. Angi verdien manuelt eller kartlegg den under Egenskapstilordning.

Egendefinerte metadata fra prosjektet vises her og fungerer som "Innholdsbeskrivelse".

Velg filene ved å merke av i boksene, og pluginen uthever hver valgte linje.

En oransje stjerne indikerer et obligatorisk felt. Du må velge en verdi for å kunne laste opp filen.

Tips og triks

Du kan velge flere ved å holde nede Ctrl eller Shift mens du velger flere linjer.

Modellfiler

Modeller oppfører seg på samme måte som tegninger, med to hovedforskjeller.

Aktiv visning (3D)

Velg 3D-visningen du vil bruke til opplastingen. Opplastingen bruker detaljnivået i denne visningen, og pluginen laster bare opp objektene som er synlige i denne visningen.

Nivåkobling

ADVARSEL

Hvis Dalux-prosjektet ditt allerede inneholder nivåer, skal du ikke opprette nivåer fra arkene dine under opplastingen til Dalux.

Nivåkoblingen viser nivåene fra modellen. Du kan koble hver av dem til et Dalux-nivå og tildele et navn.

Du kan:

  • Velg eksisterende nivåer hvis de allerede er opprettet i Dalux.
  • Opprett en ny basert på nivået fra modellen.
  • Velg "Ingen nivåkobling", så importerer ikke pluginen nivået.

Egenskapskobling

I Egenskapskobling, angir du filnavnet og kobler eventuelle Dalux-metadata til en Tekla-egenskap.

Dalux-egenskap: Velg system- eller egendefinert metadatafelt i Dalux-prosjektet. Den viser gjeldende verdi som brukes for hver fil.
Tekla-egenskap: Velg egenskapene fra Tekla-modellen. Den viser den nye verdien som vil bli brukt for Dalux-egenskapen etter at du klikker Bruk.

Etter at du klikker Bruk og laster opp filene til Dalux, lagrer programtillegget dette oppsettet og bruker det på nytt neste gang du laster opp.
Du kan gjenopprette den forrige koblingen som ble brukt under den siste opplastingen ved å klikke "Tilbake til sist opplastede kobling" i nedre venstre hjørne.

Tips og triks

Tittel er navnet som vises under Lokasjoner, så hold det kort og presist.

For å legge til to Tekla-egenskaper i en Dalux-egenskap, kombiner dem til en ny Tekla-egenskap og tildel deretter den nye Tekla-egenskapen til en Dalux-egenskap.

Fagkobling

I fagkobling kan du koble "Fag", "Underfag" eller begge med brukerinput eller en Tekla-egenskap.

Dalux-egenskap:  Velg Fag eller Underfag. Den viser gjeldende verdi som brukes for hver fil.
Tekla-egenskap: Velg egenskapene fra Tekla-modellen. Den viser den nye verdien som vil bli brukt for Dalux-egenskapen etter at du klikker Bruk.

Etter at du klikker Bruk og laster opp filene til Dalux, lagrer pluginen dette oppsettet og bruker det neste gang du laster opp.
Du kan gjenopprette den forrige koblingen som ble brukt under den siste opplastingen ved å klikke "Tilbake til sist opplastede kobling".

Tips og triks

Dalux bruker Fag og Underfag for å sortere tegningene under Lokasjoner.

Melding

Nederst kan du skrive inn en melding som forklarer årsaken til opplastingen. Du kan bare legge til én melding for hele opplastingen, ikke for hver enkelt fil. Meldingen vises i opplastingsloggen i Dalux Box Pro.

Etter opplasting

Når du er ferdig med å sette opp filene og klikker "Last opp", vil du se en fremdriftsskjerm.

Etter at alle filene er lastet opp, viser resultatet en avkrysning for hver vellykkede opplasting.

Hvis noen av filene ikke lastes opp, vises et rødt informasjonsikon til høyre for hver av dem. Hold musepekeren over ikonet for å se årsaken.

Merknad

Modellen din vil bli lastet opp i Lokasjoner-modulen som en daluxbim-fil. Hvis modellen er koblet til Dalux Box, vil den også bli lagret der som en daluxbim-fil.

Var denne artikkelen nyttig?

Flere ressurser

  • Dalux Akademiet

    Forbedre din profesjonelle utvikling med vår e-læringsplattform. Opplev tilpasset utdanning designet for å passe din spesifikke rolle

  • Webinarer & sneak peeks

    Vi holder jevnlige produkt-sneak peeks og online opplæringsøkter for nybegynnere og avanserte brukere om ulike emner.

  • Videoer

    Se gjennom våre videoopplæringer, utgivelsesnotatvideoer, og mer på Vimeo.

  • LinkedIn

    Følg oss på LinkedIn